Category

Gerealiseerd

Uitbreiding Herenhuis – Amsterdam Oud West

Gerealiseerd project: de uitbreiding van een karakteristiek herenhuis aan de Derde Helmerstraat te Amsterdam.

De dakopbouw is voorzien van een slaap- en badkamer en toilet. Het platte dak is omgetoverd tot een mos sedum daktuin. De gevel is bekleed met bamboe, waarbij het type Varibo 65mm is gebruikt.

Project

Uitbreiding Derde Helmerstraat, Amsterdam Oud West

Opdrachtgever

Particulier

Nieuwbouw kantoor Patina – Beverwijk

Project in uitvoering: nieuwbouw van kantoor Patina te Beverwijk plus de verbouw van de bestaande loods.

Vesting Bouw realiseert de nieuwbouw van kantoor Patina, de verbouw van de bestaande loods en de nieuwe inrichting van het terrein inclusief een milieustraat. De nieuwbouw van het kantoor bestaat uit een volledig dragend houten skelet van gelamineerde houten kolommen, balken en vakwerkliggers. De gevels zijn opgebouwd uit houtskeletbouwelementen, aluminium kozijnen en aluminium felsplaten.

De bestaande loods is voorzien van een nieuwe betonvloer en verdiepingsvloer. De gevels zijn vervangen door nieuwe sandwichplaten en de daken zijn volledig bedekt met pv-panelen. Het bestaande terrein is opgeschoond, de riolering is vervangen en het gehele terrein is opnieuw verhard met een combinatie van T3-stenen en betonklinkers.

Project

Nieuwbouw kantoor Patina

Opdrachtgever

Bokoe Beheer BV

Verbouw half-vrijstaande woning – Baarn

Een karakteristieke jaren ’30 woning met moderne uitbouw

De woning is verbouwd en uitgebreid waarbij oud en nieuw stijlvol gecombineerd zijn met behoud van het karakteristieke karakter van de woning. De woning is van oorsprong een klassieke jaren ’30 woning.

De woning is van binnen volledig gestript en weer opnieuw opgebouwd en afgewerkt. De achterzijde van de woning is over de gehele breedte fors uitgebreid met een uitbouw met stalen pui. De stalen pui met veel glas zorgt voor meer verbinding met de tuin en het terras. Het gebruik van moderne elementen geeft de woning een stoer karakter.

Project

Verbouw en uitbreiding woning

Opdrachtgever

Particulier

Vrijstaande woning – Almere

In de basis is het een schuurwoning, maar dan in volledig eigentijdse uitvoering: dat is de vrijstaande woning die wij bouwden in de nieuwe groene woonwijk van Almere: de Noorderplassen. Een groot deel van de wijk bestaat uit kavels die door bewoners zelf zijn bebouwd, waardoor het beeld speels en afwisselend en van deze tijd is.

Ook deze woning past met haar bouwvorm, strakke lijnen en materiaalgebruik goed in de architectuur van nu. Bijzonder aan deze woning is dat de gevel volledig is uitgevoerd met houten lamellen. Dat past weer mooi bij de bos- en waterrijke omgeving. Ook de rest van het materiaalgebruik heeft een duurzaam karakter, het zinken dak bijvoorbeeld, dat bovendien is voorzien van zonnepanelen.

Project

Nieuwbouw Slipsteek Almere

 

Opdrachtgever

 

Particulier

Verbouw grachtenpand – Amsterdam

De verbouw van een monumentaal pand aan de grachtengordel, dat is in alle opzichten een bijzonder project. Het pand, met een plek op de UNESCO werelderfgoed-lijst en dus een beschermde status, werd volledig in stijl gerestaureerd. Aan de ruimtes op de begane grond, met muur- en plafondschilderingen uit de 16e eeuw mocht niets gebeuren, maar de kelder en drie verdiepingen ondergingen een grote renovatie.

Vestingbouw verzorgde niet alleen het bouwkundige werk, maar coördineerde het project van begin tot eind, inclusief installaties en de realisatie van de wensen van huurders.

Project

Renovatie Herengracht 168

Opdrachtgever

Klein Kantoor

Verbouw monumentaal pand – Amsterdam

Verbouw van een enorm monumentaal pand tussen Spuistraat en Nieuwezijds Voorburgwal: 4.000 vierkante meter uitslopen en verbouwen tot inspirerende kantoorruimtes voor het Mindspace-concept. Toch was niet de omvang, maar de logistiek van dit project de grootste uitdaging. Het pand ligt immers midden in de stad, achter het Paleis op de Dam.

Daarbij kwam dat de hoofdtoegang, trappenhuis en derde verdieping als eerste gereed moest zijn én in gebruik moest kunnen worden genomen, terwijl de bouwwerkzaamheden verder gingen. Als coördinator stuurden wij internationale nevenaannemers aan. We zijn blij met het vertrouwen van de opdrachtgever en trots dat onze vlag op deze bijzondere locatie mocht wapperen.

Project

Renovatie Spuistraat – Nieuwezijds Voorburgwal

Opdrachtgever

Mindspace