Skip to main content

Vesting de bouwmeesters

We bouwen, renoveren
en transformeren

Voor particulieren en voor zakelijke opdrachtgevers, meestal in het hogere segment

We doen veel woningbouw, maar ook heel uiteenlopende vormen van utiliteitsbouw.

We zijn breed georiënteerd, van grote nieuwbouwprojecten tot verbouwingen, van complexe transformaties tot zeer specialistisch werk zoals funderingsherstel en restauraties van monumentale panden. We werken niet met concepten, dat past ons niet. Maatwerk, daar houden we van. Slimme oplossingen bedenken, lekker bouwen, mooie dingen maken.

Wij organiseren het bouwproces

We regelen uw project van A tot Z. Van de schets tot de plinten. Van de vergunningen tot de communicatie met omwonenden.

We kiezen er bewust voor om niet zelf te bouwen. Dan ben je met andere dingen bezig. Nu kunnen we ons focussen op het managen van de projecten. Doen we dan niets zelf? Jawel, het timmerwerk, dat besteden we niet uit. Van de maatvoering tot de ruw-, gevel- en afbouw. We willen zeker weten dat alles klopt. Het maakt ons ook flexibel in deze krappe arbeidsmarkt. Daarbij is het fijn om eigen mensen op de bouw te hebben.

Een goed begin, maar geen half werk

Hoe eerder we aanschuiven, hoe beter we kunnen meedenken over uw bouwproject.

Van een idee of een schets maken we een raming op elementenniveau. Zo bepalen we samen het benodigde budget en de haalbaarheid van het project. Heeft u al een ontwerp? Dan vertalen we dat naar een bouwtekening, een plan van aanpak en een offerte. Daar steken we tijd en energie in, onze partners ook. Zij zijn de specialisten. We houden graag overal rekening mee, ook met negatieve scenario’s. Zo voorkomen we dat het kostenplaatje uiteindelijk hoger uitvalt dan verwacht. Problemen zijn we nu eenmaal graag voor. Dan kunnen we met een gerust hart aan de slag.

Werken met vaste partners, dat is heilig voor ons

Het betekent dat we altijd snel een prijs hebben, en dat offertes compleet zijn: geen aannames, geen grijze gebieden.

Een kostenplaatje moet kloppen en transparant zijn. Over een open begroting kunnen we een open discussie voeren. Dat is hoe wij graag werken. U ziet wat alles kost en kunt zelf keuzes maken. En ja, er is altijd ergens een goedkoper latje te vinden. Maar wij weten dat onze partners op tijd leveren. En dat het latje kaarsrecht is. In de uitvoering weten we dat we op elkaar kunnen rekenen en snel kunnen schakelen. En zoals wij op onze partners kunnen vertrouwen, kunt u van ons op aan. In de afspraken die we maken en in de kwaliteit waar we voor staan.

Maak een afspraak

4U2

Afbouwspecialist in wanden,
vloeren en plafonds

“Het is die West-Friese mentaliteit: je doet wat je zegt en je zegt wat je doet. En dat doet Dennis. We gaan één op één erin, spreken een vaste prijs af. Heerlijk open, we hoeven elkaar niet voor de gek te houden, dat is zo lekker werken. En hij betaalt ook nog snel.”

Frank Appel

P. Vriend Sloopwerken

Bijna 80 jaar ervaring in sloopwerken
en asbest- en grondsanering

“Gelukkig kunnen we in deze tijd kiezen voor wie we werken. En voor Vesting Bouw werken we altijd graag. Afspraak is afspraak, ze hebben een goeie planning en prijs is prijs. Het is wat het is en dan gaan we aan de slag. Je wordt niet uitgeknepen en als er een probleem is lossen we dat samen op, niet ten koste van anderen. Dat is prettig samenwerken.”

Wouter Ebbing

Siem Steur Staalconstructies

Familiebedrijf uit Volendam, met meer dan 60 jaar ervaring in het vervaardigen van staalconstructies

“Al die jongens zijn hartstikke fijne gasten. Ze weten waar ze het over hebben. De visie van Vesting Bouw is: één partij voor elk onderdeel en dat werkt goed. We rekenen en we weten dat we scherp moeten zijn. Maar als Vesting Bouw de opdracht krijgt, krijgen wij ‘m ook. Als ze iets aan ons vragen doen we dat, maar als wij hun wat vragen komt het ook voor elkaar.”

Simon Steur

Onze partners

Systeemwanden & - plafonds

Steigerbouw

Binnendeursystemen

Dekvloeren

Prefab houtconstructies

Voeg- & metselmortel

Staal - & aluminium kozijnen

Maatwerk interieurs

Kunststof kozijnen

Betonpompen

Bouwmaterialen

Stalen trappen & hekwerken

Beglazingen

Afval verzameling & recycling

Natuursteen

Prefab beton

Metsel-, lijm- & voegwerken

Damwanden & heiwerken

Schilderwerk

Maatvoering

IJzerwaren

Betonboringen & zaagwerk

Bouwmaterialen regio Amsterdam

Materieelverhuur

Wapenings- & vlechtwerk

Aluminium zetwerk

Vloerbedekkingen & houten vloeren

Stel- & geveltimmerwerk

Schilderwerk

Prefab betonvloeren

Dakbedekkingen

Vloer- & wandtegelwerk

Hout & plaat materialen

W-installaties

Metalen gevelbekledingen

Kitwerk

Gevelstenen & dakpannen

Staalconstructies

Bouwtape afdichtingstechnieken

Grond-, weg- & waterbouw

Houten trappen

Klein sloopwerk

Stalen lateien & geveldragers + klein prefab beton

Stucwerk

Zonweringen

Mobiele kranen

Elektrotechnische installaties

Houten kozijnen

Sloopwerk & asbestsanering

Brandwerende bekleding

Storten betonvloeren

Houtconstructies

We draaien nergens onze hand voor om

We zijn een klein team, maar we kunnen de grootste projecten aan.

Bij veel bouwbedrijven zijn processen complex ingericht. Incomplete overdrachten? Het kan zoveel simpeler. Met korte lijnen en plezier in het werk. Wij zijn als team betrokken bij projecten. De kostendeskundige blijft tot de oplevering aan tafel, hij weet immers als geen ander wat er afgesproken is. Inkoopcontracten? Wij maken gewoon duidelijke afspraken met onze partners en houden ons daaraan. We spreken 100% commitment uit naar elkaar en naar u als opdrachtgever. Dat is niet alleen efficiënt, het is de beste basis voor een soepel proces en een resultaat waar we samen trots op kunnen zijn.

Léon Koopman

Productiemanager

“Wat ik het mooie vind aan de bouw? Dat je ergens voorbij rijdt en denkt: dat hebben wij gemaakt. Bij Vesting Bouw denken we groot. Alleen als partner in het bouwteam kunnen we meedenken en zorgen voor kwaliteit van het werk. We zijn een kleine organisatie, we kennen elkaar goed en houden elkaar scherp. Maar om mijn projecten goed te kunnen uitvoeren, ben ik ook afhankelijk van de jongens op de bouw. Het is een verademing als je kunt werken met goede mensen. Dat heb je zelf in de hand, door eerlijk met elkaar om te gaan. Onderaannemers voelen zich welkom, ze zijn een onderdeel van het team. Dat maakt de sfeer op de bouwplaats goed. Vaak horen we dat dat een uitzondering is, wij vinden het niet meer dan normaal.”

Marcel Bregman

Hoofd bedrijfsbureau

“Op de basisschool bouwde ik al maquettes. Uitzoeken hoe dingen in elkaar zitten, dat heeft me altijd geïntrigeerd. Daarom ben ik bouwkunde gaan studeren. Ik houd ervan de ideeën van een architect zo gedetailleerd mogelijk uit te werken. De problematiek van een gebouw doorzien, dingen eenvoudig maken, goed nadenken en de juiste bouwmethodieken kiezen. Net als de bouwmeesters van vroeger. Bij Vesting Bouw zijn we een hecht team en allemaal vanaf de start van een project betrokken. We managen het proces, zijn daar sturend in. Dat is prettig, want wij overzien het hele project. Sommige dingen moet je niet willen, dus die doen we dan ook niet.”

Dennis Honkoop

Algemeen directeur

“Ik ben geboren en getogen in West-Friesland, dat heeft me gevormd. Na de HTS en de TU in Delft begon ik onderaan: als uitvoerder bij Heddes Bouw. Mijn studievrienden verklaarden me voor gek. Maar het was een bewuste stap en de beste leerschool die je kunt hebben: ik leerde er wat echt bouwen is. Ook begreep ik hoe belangrijk het is dat je met iedereen in de bouw kunt omgaan. Nu kan ik alles uitleggen, en spreek ik ieders taal. Bij Heddes heb ik alles gebouwd wat ik wilde bouwen. Met Vesting Bouw staan samenwerking en plezier voorop. Gewoon lekker bouwen, mooie dingen neerzetten met elkaar. Vesting Bouw is echt mijn jongensdroom: met een relatief klein team kunnen we grote projecten aan. Omdat we goeie partners om ons heen hebben en omdat we commitment durven maken. We steken onze handen in het vuur voor wat we afspreken. Daar ben ik enorm trots op.”

Hoe kunnen wij u helpen?

Of beter, hoe kunnen we elkaar helpen?
We maken graag kennis!

Maak een afspraak

Dennis Honkoop
Algemeen Directeur
06 23 045 878