De verbouw van een monumentaal pand aan de grachtengordel, dat is in alle opzichten een bijzonder project. Het pand, met een plek op de UNESCO werelderfgoed-lijst en dus een beschermde status, werd volledig in stijl gerestaureerd. Aan de ruimtes op de begane grond, met muur- en plafondschilderingen uit de 16e eeuw mocht niets gebeuren, maar de kelder en drie verdiepingen ondergingen een grote renovatie.

Vestingbouw verzorgde niet alleen het bouwkundige werk, maar coördineerde het project van begin tot eind, inclusief installaties en de realisatie van de wensen van huurders.

Project

Renovatie Herengracht 168

Opdrachtgever

Klein Kantoor

Wat wij doen

Volledige coördinatie van restauratie kelder en 3 verdiepingen, plus uitvoering van alle bouwkundige werkzaamheden.

Geen gewoon kantoorpand

Een stijlvolle combinatie van oud & nieuw

De architect combineerde monumentaal met modern. Zo werd de oude theatervide in ere hersteld, met grote glazen puien, werden de originele rieten plafonds verwijderd en de balken compleet met installaties strak zwart opgeleverd. En wat te denken van een inpandige boom van 4 meter hoog bijvoorbeeld mét bijbehorende terracottapot…

Een doorkijkje naar het verleden

Werken met oude bouwtechnieken

Om de vide weer dicht te maken werd gebruik gemaakt van de originele balkgaten én oude massief eiken balken van maar liefst 300 kilo. Een spektakelstuk om die op hun plek te krijgen. En de bevestiging? Die ging met pen en gat, volgens de oude bouwtechnieken. Dat maken we niet vaak meer mee!