Als senior werkvoorbereider bij Vesting Bouw ben je voornamelijk betrokken in de voorbereidings- en uitvoeringstraject. Vanaf het allereerste moment zit je met de opdrachtgever, architect, constructeur en onze partners om tafel. Daar wordt van je verwacht dat je een volwaardige gesprekspartner bent, die actief meedenkt in de werkvoorbereiding en uitvoering. Het is daarom belangrijk dat je verstand van zaken hebt, ruime ervaring in de werkvoorbereiding, kennis van de uitvoeringsmethodes en materialen en vooral gevoel voor bouwen.

Op basis van de aannemingsovereenkomst houd je je onder andere bezig met het inkopen van materialen, maken en controleren van werktekeningen, maken van uittrekstaten en het bijhouden van meer- en minderwerklijsten. Je gebruikt je bouwkundige inzicht om te komen tot de optimale prijs-kwaliteitsverhouding en je communicatieve vaardigheden om de gemaakte keuzes af te stemmen met onze uitvoering. Je signaleert zaken welke niet haalbaar of uitvoerbaar zijn, of waar je niet zelf achterstaat. We verwachten van jou haalbare en uitvoerbare alternatieven. Binnen het team blijf je betrokken in het gehele traject en je voelt je verantwoordelijk voor het budget tot en met de oplevering. Je werkt intensief samen met je collega’s, de partners én de opdrachtgever.

Wat we van jou verwachten

 • Minimaal HBO-opleiding Bouwkunde of vergelijkbaar
 • Ruime ervaring in het veld
 • Nauwkeurigheid
 • Schriftelijke- en communicatieve vaardigheden
 • Ondernemerschap en klantgerichtheid
 • Teamspirit en enthousiasme over onze aanpak

Wat jij van ons kunt verwachten

 • Een ambitieus, bevlogen team waarbinnen je je eigen verantwoordelijkheid hebt.

Solliciteren?

Mail je cv en motivatie naar dh@vestingbouw.nl tav Dennis Honkoop. Vragen? Bel Dennis op 0251 – 745 245

Over Vesting Bouw

Vesting Bouw is een jong, maar zeer succesvol bouwbedrijf met een verfrissende, innovatieve aanpak. Vanuit Beverwijk realiseren zij zeer uiteenlopende bouw-, renovatie- en transformatieprojecten, veelal in het hogere segment.

Met aandacht het verschil maken, dat kunnen ze bij Vesting Bouw als geen ander. In elke stap van het proces, van initiatieffase tot en met de oplevering. Vesting Bouw kiest er bewust voor om niet mee te doen op de aanbestedingsmarkt. Niet de laagste prijs, maar transparantie en vertrouwen, dat is de basis waarop ze willen samenwerken. Naar opdrachtgevers vertaalt dat zich in een open verhaal, met een eerlijke raming en daarna een gedetailleerde begroting en een realistische planning.

Door te werken met vaste partners per bouwspecialiteit, kan Vesting Bouw dit ook waarmaken in de uitvoering. Afspraak blijft afspraak. Ook daarin maakt Vesting Bouw het verschil. Ze geloven in ‘partnering’ en hebben met die aanpak een goeie naam opgebouwd in de bouw. Vertrouwen staat ook hier centraal. Daardoor ontstaat ruimte in projecten, ze lopen vaak soepel. Want je weet: als partners sta je voor elkaar klaar. Samen lekker bouwen, daar gaat het om. Allemaal een eerlijke boterham verdienen en trots kunnen zijn op het resultaat.

Het team van Vesting Bouw bestaat uit 10 medewerkers en natuurlijk de vaste partners. Dat lijkt klein, maar met elkaar managen ze grote en diverse projecten. Iedereen is breed inzetbaar, wat ze delen is vakkennis, gezond ondernemerschap en plezier in bouwen.

Marcel Bregman

Hoofd bedrijfsbureau

“Op de basisschool bouwde ik al maquettes. Uitzoeken hoe dingen in elkaar zitten, dat heeft me altijd geïntrigeerd. Daarom ben ik bouwkunde gaan studeren. Ik houd ervan de ideeën van een architect zo gedetailleerd mogelijk uit te werken. De problematiek van een gebouw doorzien, dingen eenvoudig maken, goed nadenken en de juiste bouwmethodieken kiezen. Net als de bouwmeesters van vroeger. Bij Vesting Bouw zijn we een hecht team en allemaal vanaf de start van een project betrokken. We managen het proces, zijn daar sturend in. Dat is prettig, want wij overzien het hele project. Sommige dingen moet je niet willen, dus die doen we dan ook niet.”

Leo Ursem

Projectbegeleider

“Na mijn opleiding bouwkunde heb ik het vak in de praktijk geleerd, van mijn vader en mijn ooms. Alle takken van de bouwsport heb ik beoefend, als mede-eigenaar van het familiebedrijf en als projectmanager bij grote organisaties. Bij Vesting Bouw kan ik alles in één functie kwijt, mijn vakkennis én mijn ondernemerschap. Meteen in het begin van een project aan tafel, één-op-één met de klant. Meedenken hoe we een project mooier kunnen maken of kosten kunnen besparen. Dat is echt mijn ding, tenslotte heeft niet iedereen budget voor gouden kranen. Als we maar samen een goed eindproduct maken. De sfeer in ons team is top, we hebben plezier met elkaar en projecten lopen soepel. Het hoeft niet altijd groter, mooier, meer. Ik ben een gezelschapsmens, werk moet leuk zijn en dat is het bij Vesting Bouw. Een beetje thuiskomen, zo voelt het.”

Solliciteren?

Mail je cv en motivatie naar dh@vestingbouw.nl tav Dennis Honkoop.
Vragen? Bel Dennis op 0251 – 745 245

Met jouw studie HBO Bouwkunde kun je vele kanten op. Ben je er nog niet uit welke kant dat zou kunnen zijn? Dan bieden wij je dé stageplek waarbij je veel ervaring op kunt doen binnen de diverse aspecten van het bouwtraject.

Waarom je bij Vesting Bouw zou willen stagelopen?

Omdat je je bij ons breed kunt oriënteren en in een klein en hecht team mee kunt werken aan mooie projecten voor particuliere en zakelijke opdrachtgevers in het hogere segment. En omdat je een stagebegeleider krijgt die jou helpt bij jouw professionele ontwikkeling. En niet geheel onbelangrijk, omdat je een nette stagevergoeding krijgt.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken de één na beste student HBO Bouwkunde die:

 • een passie heeft voor de bouw
 • nieuwsgierig is
 • vragen durft te stellen
 • initiatief neemt

Interesse

Mail jouw motivatiebrief en cv naar rn@vestingbouw.nl t.a.v. Renate Nederbergh. Vergeet niet de stageperiode te vermelden en de eisen die school stelt aan jouw stageplek.

Vragen? Neem dan contact op met Renate via 0251 – 745 245.